Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/ilegbftp/ilegaalkind.nl/include/global.php on line 55

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/users/ilegbftp/ilegaalkind.nl/include/global.php:55) in /home/users/ilegbftp/ilegaalkind.nl/index.php on line 18
iLegaalkind : ONDERWIJS EN VRIJE TIJD > Financiering > Studiefinanciering >
ILLEGALE KINDEREN
OPVANG EN SOCIALE ZEKERHEID
ONDERWIJS EN VRIJE TIJD
GEZONDHEID EN ZORG
FAMILIE EN BESCHERMING
POLITIE EN DETENTIE

Studiefinanciering
Als iemand na de middelbare school gaat studeren, kan er studiefinanciering worden aangevraagd waarmee de kosten voor de studie, boeken, kamerhuur, etc. kunnen worden bekostigd.
'Illegale' leerlingen die willen studeren, krijgen geen studiefinanciering.

Stichting UAF
Voor vluchtelingen bestaat er de mogelijkheid om met een financiële bijdrage van de Stichting voor Vluchteling–Studenten UAF toch een opleiding te volgen op WO-, HBO of MBO-niveau (vanaf niveau 3).
Voorwaarde:
De student moet als asielzoeker Nederland binnen zijn gekomen en in het eigen land risico hebben gelopen op vervolging.

Het UAF toetst onafhankelijk van de minister van Immigratie & Asiel/ de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) of de jongere volgens hen voldoet aan de definitie van vluchteling in de zin van het Vluchtelingenverdrag.
Het UAF kent een vrij lange wachtlijst, het is aan te raden om tijdig vóór het begin van de studie contact op te nemen met het steunfonds.

Klik hier voor de folder van het UAF.